Moderne en klassieke schilderijen.

Replica's van oude meesters, fotografie op aluminium en Thomas Heesakkers.

Het grote aanbod reproductie-schilderijen biedt u de unieke mogelijkheid om een gigantisch bedrijfspand op consistente wijze aan te kleden. Net als met onze beelden kan. Daarbij kan ook nog worden gekozen uit diverse soorten oude meesters, waarvan hieronder een paar worden getoond. Naast de oude meesters is er ook een klein aantal schilderijen van eigentijdse, lokale kunstenaars.terracotta teracottaleger-soldaat
terracotta teracottaleger-soldaat
terracotta teracottaleger-soldaat
terracotta teracottaleger-soldaat

Het Chinese terracotta-leger van Xi’an is een archeologische vondst die in 1974 werd gedaan. De beeldengroep, bestaande uit meer dan 8000 figuren, zou zijn gemaakt om samen met de eerste keizer van China te worden begraven in een gigantische graftombe. In 1987 werd het terracotta-leger van Xi’an toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoed-lijst. Sindsdien trok Xi’an grote aantallen toeristen, die de unieke vondst wilde bekijken.

Geïnspireerd door de indrukwekkende vondst, ontstond er tevens een levendige handel in replica’s. Veelal waren deze replica’s duur, door de belangstelling van de westerse kooplieden. Ook zijn er veel slecht afgewerkte replica’s in omloop. Door de goede contacten in China, is art-galerie Guntlisbergen er wel in geslaagd om de perfecte replica te vinden en te importeren. Tijdens een reis door Azië werd contact gelegd met een kleinschalige fabriek in het binnenland van China. Men bleek daar jarenlange ervaring te hebben met het maken van de beelden. Tijdens een persoonlijk bezoek aan het familiebedrijf was er meteen een klik. Ook bleek de geboden kwaliteit indrukwekkend. Al snel werd een samenwerking in gang gezet die tot op de dag van vandaag bestaat.

Speciaal voor de art-galerie in Best worden de beelden in het binnenland van China op maat gemaakt. Dit gebeurd volledig met de hand. Tijdens dit proces is er voortdurend contact via telefoon, mail en Skype. Wanneer een partij beelden klaar is, worden deze ingepakt in houten dozen. De houten dozen worden vervolgens volgespoten met schuim, waarna de beelden veilig per container naar Rotterdam worden verscheept.

Eenmaal aangekomen in Best, worden de dubbele beelden opgeslagen in het magazijn. In de art-galerie kunt u de volledige collectie van zestien verschillende beelden bekijken. De ruimte waarin de beelden staan is volledig in stijl ingericht.

Heeft u vragen over onderstaand aanbod? Neem dan gerust contact op, we helpen u graag.